Suomi pelasi tänään viimeisen harjoitusottelunsa ennen syyskuussa alkavia EM-karsintoja. Suomen vieraaksi Olympiastadionille saapui Pohjois-Irlanti. Suomi hallitsi ottelun alkuhetkiä, mutta ei kyennyt kunnolla murtamaan vierailijoiden puolustusta. Pohjois-Irlannin peli oli alussa aika nihkeää, mutta parani koko ajan mitä pidemmälle ensimmäisellä puoliajalla edettiin. Avausmaali nähtiin kun peliä oli pelattu 32 minuuttia. David Healy puski kulma-potkun jälkitilanteesta pallon Suomen maalin yläkulmaan Jari Ilolan vierestä. Näihin lukemiin ensimmäinen puoliaika myös päättyi. Puoliajalla Roy Hodgson teki pari vaihtoa jotka myös hieman piristivät Suomen peliä, seuraavan maalin teki kuitenkin Pohjois-Irlanti.Peliä oli silloin pelattu 64 minuuttia. Maali syntyi kun oikealta laidalta tuli millimetrin tarkka keskitys suoraan vaihdosta kentälle tulleen Lafertyn päähän ja hän sai pistää pallon päällään maaliin avopaikasta suomalais-pakkien keskeltä. Pian tuon maalin jälkeen Suomi sai  kuitenkin uutta virtaa peliinsä ja rupesi hallitsemaan peliä. Kavennusmaalin Suomi sai aikaiseksi kymmenisen minuuttia 0-2 maalin jälkeen.Vaihtomiehet Shefki Kuqi ja Mika Väyrynen pelasivat hienosti yhteen ja seinäsyötön jälkeen Väyrynen pääsi vetämään hyvästä paikasta 15 metristä ja vetikin pallon maaliin ohi maalivahti Roy Carrolin. Suomi ei kuitenkaa saanut tasoitusta aikaiseksi hyvästä painostuksesta huolimatta vaikka Kuqi olikin hyvin vaarallinen Suomen hyökkäyksessä. Näin Olympia-stadionin 12 500 katsojaa saivat todistaa Suomen melko yllättävää tappiota. Seuraavan kerran Suomi esiintyykin Olympiastadionilla EM-karsintojen merkeissä kun se saa vastaansa huippujoukkue Portugalin, silloin Olympiastadion on varmasti ääriään myöten täynnä.