FC Kontu otti tänään pahasti köniinsä Helsingin-paikalliskamppailussa Käpalta kun Käpa voitti ottelun peräti 5-0 Käpylässä.

Käpa oli selvästi hallitsevampi joukkue heti alusta ja teki avausmaalin jo 3:n peliminuutin jälkeen. Itseasiassa maali tuli niin nopeasti, että se meni hieman ohi allekirjoittaneelta Sad. Sen kerkesin kuitenkin nähdä, että maalintekijä oli Käpa:n kauden paras maalintekijä Eero Voipio. Käpalla oli mahdollisuus siirtyä jo 2-0 johtoon vain paria minuuttia myöhemmin kun Ville Spangar sai pallon maalin läheisyydessä, mutta huonosta asennosta johtuen veto epäonnistui ja Kontun:n maalivahti Antti Laitinen sai torjuttua Spangarin löysän vedon. Ottelua oli pelattu reilut puoli tuntia kun Spangar harhautteli komeasti parin Kontu:n pakkia ulos tilanteesta ja loppujen lopuksi hänet tönäistiin kumoon rangaistus-alueella ja ottelun tuomari antoi tilanteesta hieman kyseenalaisen pilkun kotijoukkueelle. Otto-Pekka Jurvainen asettui antamaan pilkkua ja vetikin sen tarkasti oikeaan alakulmaan ja vaikka maalivahti Laitinen oli hyvin mukana vedossa hänelle ei jäänyt pahemmin mahdollisuuksia torjua vetoa. FC Kontu oli aika heikko ensimmäisellä puoliajalla ja Käpa ansaitsi 2-0 puoliaikajohdon. Tosin sillä oli mahdollisuuksia useampiinkin maaleihin.

Käpa jatkoi hallintaansa toisellakin puoliajalla. Kun ottelua oli pelattu tasan tunti Käpa:n Ville Spangar harhautti jälleen pakit ulos tilanteesta ja loppujen lopuksi pallo osui FC Kontu:n puolustajan käteen ja tilanteesta tuomittiin Käpalle jo illan toinen rangaistuspotku. Otto-Pekka Jurvainen asettui antamaan tätäkin pilkkua ja pisti sen yhtä varmasti sisään kuin ensimmäisenkin ja tilanne oli jo 3-0 Käpa:n hyväksi. Maalin jälkeen Kontu:n maalivahti Antti Laitiselta meni hermot ja hän potkaisi pallon aidan yli metsään ja sai siitä ansaitun keltaisen kortin. Maalin jälkeen 2 rankkaria Käpalle hankkinut Ville Spangar otettiin vaihtoon ja hänen tilalleen kentälle tuli Eduardo Rodriquez. 4 minuuttia edellisestä ja Käpa teki jo neljännen. Teemu Salmia pääsi loistavaan vetopaikkaan,mutta ei itse vetänytkään ja yleisöstä kuului ja huokauksia ja "EI!" huutoja kun he luulivat, että laukaus epäonnistuisi täydellisesti, mutta takatolpalla olikin illan sankari Otto-Pekka Jurvainen joka pisti pallon helposti tyhjään maalin ja sai juhlia hattutemppua. Kunnia maalista ansaitsee kuitenkin Salmia joka antoi siis loistavan syötön maalin tarkoitti hän sitä tai ei. 3 minuuttia tuon maalin jälkeen Kontu sai aikaiseksi kavennusmaalin, mutta se hylättiin paitsion takia. Käpalla oli oli pariinkin otteeseen lähellä tehdä lisämaaleja, mutta vedot menivät joko niukasti ohi tai sitten maaliviivalla oli puolustaja joka puski pallon pois niinkuin Teemu Salmian vedossa kävi. Käpa teki viimeisen maalin lisäajalla aivan ottelun lopussa, kun hyvin pelannut Teemu Salmia pääsi yksin läpi ja pienellä vartaloharhautuksella harhautti maalivahdin väärään suuntaan ja pisti pallon ohi maalivahti Laitisen verkon perukoille.

Käpa ilman muuta ansaitsi voittonsa ja oli selvästi parempi joukkue. Hattutempun tehnyt Otto-Pekka Jurvainen pelasi hyvän ottelun, mutta myös Eero Voipio pelasi hyvin ja oli todella vaarallinen hyökkääjä vaikka tekikin "vain" yhden maalin. Käpa saa myös kiittää Ville Spangaria jonka harhautusten ansiosta Käpa sai 2 pilkkua. Myös Teemu Salmia pelasi hyvän ottelun ja puolustuksessa kapteeni Matti Honkala piti huolen siitä, että FC Kontu:n hyökkääjät eivät pahemmin Käpan maalia uhkaa.